Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД&АФП провели семінар щодо системи пруденційного нагляду на фондовому ринку з 2016 року

19.11.2015 року відбувся організований ПАРД&АФП семінар на тему «Система пруденційного нагляду на фондовому ринку з 2016 року». У заході взяли участь понад 100 представників торговців цінними паперами та депозитарних установ.

Учасники семінару заслухали доповіді представників Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку:

Дмитра Тарабакіна, члена НКЦПФР,

Олександра Панченка, члена НКЦПФР,

Катерини Рафальської, директора Департаменту систематизації та аналізу фінансової звітності учасників ринку цінних паперів та емітентів, та пруденційного нагляду.

Також у заході взяли участь Інна Гузік та Наталія Коваленко (начальники відділів Департаменту пруденційного нагляду), а також Ірина Устенко, директор Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж.

З привітальним словом виступив Олексій Кий, президент ПАРД. Також з доповідями виступили Олена Велика та Сергій Москвін, представники ПАРД&АФП.

Серед основних тез доповідачів доцільно виділити наступні:

- зміни у системі пруденційного нагляду, що наберуть чинності з 01.01.2016 року, не є фінальною точкою у розвитку цієї системи. Комісія має намір повністю імплементувати вимоги європейського законодавства протягом наступних кількох років;

- підвищуючи вимоги до капіталу професійних учасників регулятор має на меті створення фінансово стабільного ринку та спроможного конкурувати з європейськими інвестиційними компаніями;

- Асоціація доклала всіх зусиль для запровадження перехідного періоду замість одночасного переходу до жорстких європейських вимог;

- ПАРД&АФП розробила проект Стандарту щодо порядку розрахунку пруденційних нормативів, який буде погоджений з НКЦПФР в грудні 2015 року.

 

З презентаціями доповідачів можна ознайомитись за посиланням.

Поділитись: