Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД&АФП провели семінар щодо регулювання діяльності торговців цінними паперами у 2016 році

23 грудня відбувся семінар ПАРД&АФП «Регулювання діяльності з торгівлі цінними паперами у 2016 році», в якому взяли участь близько 80 представників торговців цінними паперами.

Під час заходу учасникам семінару була надана найактуальніша інформація стосовно змін в системі звітності, які наберуть чинності з початку 2016 року, щодо поточного стану проходження нормотворчих процедур та доопрацювання програмного продукту.

Олена Велика, головний експерт напрямку з торгівлі цінними паперами ПАРД&АФП, у своїй доповіді відзначила, що місячні адміністративні дані за грудень 2015 року та квартальні дані за 4 квартал 2015 року готуватимуться та подаватимуться згідно чинного Положення до 10 січня 2016 року (щомісячні) та до 25 січня 2016 (квартальні). Перший щомісячний звіт за новими правилами подаватиметься до кінця лютого 2016 року. Квартальних адміністративних даних з 2016 року не буде. При цьому проміжна фінансова звітність буде подаватись у складі місячних звітів за березень, червень та вересень. Річна фінансова звітність включатиметься до складу даних за лютий.

Представники банків під час семінару підняли питання необхідності включення до адміністративних даних інформації про здійснені операції з депозитними сертифікатами Національного банку. Представник НКЦПФР зазначила, що оскільки згідно Постанови Правління НБУ № 615 від 17.09.2015 року депозитні сертифікати НБУ є одним з монетарних інструментів, а не цінним папером, то до адміністративних даних відомості щодо операцій з таким інструментом не повинні включатись.

Ірина Устенко, директор Департаменту регулювання діяльності торговців цінними паперами та фондових бірж НКЦПФР, розповіла присутнім про зміни в системі ліцензування, які готує Комісія, в тому числі у зв’язку з імплементацією до нормативно-правових актів новацій Закону про ліцензування. Також вона звернула увагу учасників заходу на зміни у регулюванні діяльності фондових бірж, зокрема, щодо нових критеріїв лістингу, які наберуть чинності з 01.01.2016 року. Доповідач зазначила, що всі фондові біржі привели свої внутрішні документи у відповідність до нових вимог.

Також учасники семінару прослухали інформацію та мали можливість задати свої запитання щодо особливостей та наслідків обмеження обігу цінних паперів. 

 

Відеозапис семінару найближчим часом буде доступний для перегляду на каналі ПАРД у YouTube

Поділитись: