Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Держфінмоніторинг затвердив Типології легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму у 2014 році

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


Наказом Державної служби фінансового моніторингу України від 25 грудня 2014 року № 170 затверджено Типології легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму «Актуальні методи, способи та фінансові інструменти фінансування тероризму та сепаратизму».

Держфінмоніторинг у даному документі, оцінюючи актуальність дослідження, зазначає, що нові виклики, що спричинені загрозою фінансування тероризму та сепаратизму в Україні вимагають впровадження якісно нових методів виявлення, попередження та протидії зазначеній діяльності. Типологічне узагальнення схем фінансування тероризму та сепаратизму допоможе учасникам національної системи протидії легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванню тероризму перерозподілити наявні ресурси з метою ефективної протидії виявленим загрозам та нівелюванню існуючої вразливості.

Основними завданнями даного типологічного дослідження є:

• визначення вразливостей фінансової системи, які можуть бути використані для фінансування тероризму та сепаратизму;

• оцінка імовірності реалізації загроз фінансування терористичної та сепаратистської діяльності виходячи з існуючих вразливостей фінансової системи;

• визначення можливих заходів щодо мінімізації або подолання негативного впливу визначених загроз, усунення або зменшення вразливості.

Також у цьому дослідженні використана загальнодержавна інформація з Єдиного звіту про кримінальні правопорушення та інформація правоохоронних органів щодо реальних розслідувань, які проводяться правоохоронними органами в поточному періоді. Крім того, інформація, що отримана від фінансового сектору, також слугуватиме одним із джерел даних, що надасть можливість встановити основні види фінансових інструментів, які використовуються у схемах фінансування тероризму та сепаратизму.

Поділитись: