Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Протокол робочої групи Держфінмоніторингу щодо розгляду проблемних питань СПФМ-небанківських установ

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


На веб-сайті Держфінмоніторингу розміщено Протокол засідання Робочої групи з розгляду проблемних питань СПФМ-небанківських установ та аналізу ефективності заходів, що вживаються ними для запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинними шляхом, і фінансуванню тероризму, яка відбулась 05.03.2015 року.

 

Нагадуємо, за ініціативою ПАРД&АФП на засіданні Робочої групи було розглянуто питання:

1. Щодо обов’язковості проведення внутрішнього фінансового моніторингу операції, якщо операція відповідає одному із встановлених критеріїв ризику.

2. Щодо поняття «документ, який посвідчує особу та відповідно до законодавства України може бути використаний на території України для укладення правочинів».

3. Щодо визначення пов’язаних осіб національних, іноземних публічних діячів та діячів, що виконують політичні функції в міжнародних організаціях.

 

З оформленою письмовою позицією із вказаних питань Ви можете ознайомитись у тексті Протоколу.

Поділитись: