Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД&АФП збирають пропозиції до проектів підзаконних актів КМУ з питань фінансового моніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


03.04.2015 року оприлюднено проект Постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання організації фінансового моніторингу», розроблений відповідно до нового Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

Проектом Постанови передбачається затвердження:

1. Порядку подання інформації для постановки на облік (зняття з обліку) суб’єктів первинного фінансового моніторингу, виявлення та реєстрації, а також подання суб’єктами первинного фінансового моніторингу Державній службі фінансового моніторингу інформації про фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, іншої інформації, що може бути пов’язана з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму чи фінансуванням розповсюдження зброї масового знищення;

2. Порядку обліку Державною службою фінансового моніторингу інформації про фінансову операцію, що підлягає фінансовому моніторингу;

3. Порядку обліку Державною службою фінансового моніторингу суб’єктів первинного фінансового моніторингу.

 

У разі наявності у Вас пропозицій та зауважень щодо вищевказаного документу просимо надсилати їх на електронну адресу [email protected] (контактна особа – Гончарук Наталія) у строк до 15.04.2015 року (включно).

Поділитись: