Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД проведе декілька робочих зустрічей та семінар з питань фінансового моніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


18 та 25 травня відбудуться робочі зустрічі представників членів ПАРД з приводу обговорення практичних питань та проблем при приведенні діяльності професійних учасників до вимог нового Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішення НКЦПФР від 17 березня 2016 року №309.

Нагадаємо, професійні учасники фондового ринку мають привести внутрішні документи у відповідність до нового Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів, протягом двох місяців після набрання ним чинності, тобто до 10.07.2016 року.

 

Запрошуємо приєднатися до робочих зустрічей зацікавлених представників членів ПАРД. Для участі надішліть, будь ласка, на ел. адресу [email protected] (контактна особа в ПАРД – Сергій Ластівка), запит із зазначенням найменування організації, ПІБ, контактних даних та переліку питань для обговорення. Подробиці зустрічей (місце та час) буде надіслано у відповідь на ваші запити.

 

 

За результатами проведення зазначених робочих зустрічей ПАРД планує провести 8 червня семінар «Новації законодавства про фінансовий моніторинг».

У якості спікерів семінару запрошено представників НКЦПФР, Держфінмоніторингу та ПАРД.

Під час семінару планується висвітлення таких питань:

  1. Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» - особливості реалізації норм професійними учасниками фондового ринку
  2. Нове Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів (рішення НКЦПФР від 17 березня 2016 року №309) – нововведення та доопрацювання внутрішніх документів СПФМ
  3. Презентація Примірних Правил фінансового моніторингу і Програми здійснення фінансового моніторингу, розроблених ПАРД
  4. Обговорення практичних питань, що виникають у процесі діяльності профучасників-СПФМ

 

Інформація про місце, час та процедуру реєстрації для участі у семінарі буде опубліковано на сайті згодом.

Поділитись: