Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Стали доступними матеріали семінару ПАРД з фінансового моніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


8 червня 2016 року відбувся організований ПАРД семінар "Новації законодавства про фінансовий моніторинг".

У рамках навчального заходу представниками НКЦПФР, Держфінмоніторингу та Асоціації були розкриті питання щодо новацій Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» в – особливості реалізації норм професійними учасниками фондового ринку», нового Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів (рішення НКЦПФР від 17 березня 2016 року №309), особливостей роботи СПФМ з національними та іноземними публічними діячами, перспективного законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Також, учасники семінару мали змогу поставити представникам державних органів питання щодо особливостей здійснення фінансового моніторингу профучасниками та отримати відповіді «з перших рук».

В рамках семінару було презентовано Примірні Правила фінансового моніторингу і Програму здійснення фінансового моніторингу, розроблені ПАРД (які наразі перебувають на погодженні у НКЦПФР).

 

З матеріалами, в тому числі Примірними Правилами та Програмою, можна ознайомитися за посиланням.

Відеозаписи семінару можна переглянути на каналі ПАРД у YouTube

Поділитись: