Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Щодо необхідності здійснення фінансового моніторингу стосовно операції з переведення прав на цінні папери, які обліковуються на рахунку власника (співвласників)/нотаріуса в депозитарній установі, на рахунок у цінних паперах, відкритий цій самій особі в іншій депозитарній установі, або в цій же депозитарній установі

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


ПАРД отримала відповідь НКЦПФР на запит щодо необхідності здійснення фінансового моніторингу стосовно операції з переведення прав на цінні папери, які обліковуються на рахунку власника (співвласників)/нотаріуса в депозитарній установі, на рахунок у цінних паперах, відкритий цій самій особі в іншій депозитарній установі, або в цій же депозитарній установі.

У листі Комісії надано відповіді на наступні питання:

1. Чи підлягає обов'язковому, у випадку наявності суми та ознак, визначених ч. 1 ст. 15 Закону, або внутрішньому фінансовому моніторингу операція щодо переведення прав на цінні папери, які обліковуються на рахунку власника (співвласників)/нотаріуса в депозитарній установі, на рахунок у цінних паперах, відкритий цій самій особі в іншій депозитарній установі?

2. Чи підлягає обов'язковому, у випадку наявності суми та ознак, визначених ч. 1 ст. 15 Закону, або внутрішньому фінансовому моніторингу операція щодо переведення прав на цінні папери, які обліковуються на рахунку власника (співвласників)/нотаріуса в депозитарній установі, на рахунок у цінних паперах, відкритий цій особі в цій же депозитарній установі, якщо власник іменних цінних паперів випуску, що був переведений у бездокументарну форму існування, має рахунок у цінних паперах у цій депозитарній установі, відкритий йому депозитарною установою до переведення цінних паперів у бездокументарну форму існування?

3. Яким чином має бути заповнена форма № 2-ФМ «Реєстр фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу» в частині відомостей про контрагента у разі необхідності проведення обов’язкового чи внутрішнього фінансового моніторингу відносно описаних фінансових операцій?

 

Запит та відповідь можна завантажити у розділі сайту Питання-відповіді для депозитарних установ

Поділитись: