Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Розроблені ПАРД внутрішні документи з фінмоніторингу можуть бути використані професійними учасниками

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


ПАРД отримала відповідь НКЦПФР щодо можливості використання профучасниками примірних внутрішніх документів з питань фінансового моніторингу, розроблених Асоціацією.

Відповідно до листа НКЦПФР від 28.07.2016 року № 13/03/16671 примірні внутрішні документи, розроблені ПАРД та направлені  на розгляд до Комісії листом від 12.05.2016 року № 95-01, містять необхідні розділи, не суперечать вимогам законодавства у сфері фінансового моніторингу та можуть бути використані профучасниками, як базові.

Примірні внутрішні документи з питань фінансового моніторингу, розроблені ПАРД, включають примірні Правила та Програму здійснення фінансового моніторингу, а також містять приклади окремих документів, що створюються відповідальним працівником та співробітниками СПФМ у процесі здійснення фінансового моніторингу.

ПАРД нагадує, що внутрішні документи СПФМ мають бути розроблені відповідальним працівником, затверджені керівником СПФМ та враховувати особливості організації фінансового моніторингу у конкретному профучаснику. 


З документами можна ознайомитися у розділі сайту Фінансовий моніторинг.

Поділитись: