Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Щодо окремих питань здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


ПАРД отримала відповіді НКЦПФР (лист від 29.07.2016 року № 13/03/16763) на ряд питань щодо здійснення фінансового моніторингу профучасниками.

Нагадаємо, що 18 та 25 травня відбулися робочі зустрічі представників членів ПАРД з приводу обговорення практичних питань та проблем при приведенні діяльності професійних учасників до вимог нового Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішення НКЦПФР від 17 березня 2016 року №309.

За результатами вказаних робочих зустрічей було сформовано та направлено до Комісії перелік питань, які потребують надання роз’яснення.

Серед таких питань, зокрема, були щодо:

  • встановлення кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) клієнта;
  • визначення рівня ризику клієнта;
  • з'ясування джерел походження коштів та активів;
  • отримання інформації про фінансовий стан клієнта;
  • ідентифікації та верифікації клієнта;
  • здійснення фінансового моніторингу відносно безумовних операцій з управління рахунком у цінних паперах;
  • отримання документів, що підтверджують перереєстрацію прав власності на цінні папери та/або оплату цінних паперів за договорами, що укладаються поза організованим ринком цінних паперів тощо.

 

З відповідями на вказані та інші питання Ви можете ознайомитися у розділі сайту Фінансовий моніторинг.

Поділитись: