Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД оновила примірні Правила та Програму здійснення фінансового моніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


Асоціацією оновлено примірні внутрішні документи з питань здійснення фінансового моніторингу в частині відповідності новим Критеріям ризику легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 08 липня 2016 року № 584.

Наказ Міністерства фінансів України від 08 липня 2016 року № 584 набрав чинності 19.08.2016 року.

Нагадуємо, що відповідно до абз. третього п. 3 розд. III Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 17 березня 2016 року № 309 суб'єкт первинного фінансового моніторингу здійснює оновлення внутрішніх документів з питань здійснення фінансового моніторингу постійно, але не пізніше одного місяця з дня набрання чинності змінами до законодавства з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення, якщо інші строки не встановлені законодавством.

Враховуючи наведене, профучасники мають оновити внутрішні документи з питань здійснення фінансового моніторингу відповідно до нових Критеріїв не пізніше 18.09.2016 року.

 Ознайомитися з оновленими Правилами та Програмою здійснення фінансового моніторингу можна у розділі сайту Фінансовий моніторинг

 

Поділитись: