Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія звертає увагу на операції з ОВДП

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


Національним банком України повідомлено ПАТ «Розрахунковий центр» про виявлення фінансових операцій, пов’язаних з купівлею-продажем облігацій внутрішньої державної позики, механізм здійснення яких може свідчити про їх використання у незаконних схемних операціях.

У зв’язку з цим, НКЦПФР у своєму листі до ПАРД наголошує на необхідності проведення професійними учасниками фондового ринку ґрунтовного аналізу фінансових операцій з облігаціями внутрішньої державної позики, який має забезпечити реальне, поглиблене та всебічне вивчення фінансових операцій клієнтів з метою запобігання їх використання в незаконних операціях, що можуть бути пов’яані з відмиванням доходів.

Поділитись: