Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ДСФМУ наголошує звернути увагу СПФМ на неприбуткові організації

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


ПАРД отримано лист від НКЦПФР щодо оприлюдненої інформації ДСФМУ на тему: «Використання неприбуткових організацій в незаконних цілях» з метою зменшення ризиків відмивання коштів та\або фінансування тероризму.

Відповідно до результатів проведеного Комітетом MONEYVAL в Україні 5-го раунду оцінки національної системи протидії відмиванню коштів та фінансування тероризму, Україна має доволі гарне розуміння своїх ризиків пов’язаних із відмиванням коштів та фінансування тероризму, але сектор щодо використання неприбуткових організацій в незаконних цілях потребує постійного оновлення знань та їх поглиблення.

Проаналізована інформація свідчить про високі ризики використання неприбуткових організацій з метою вчинення предикатного злочину.

Детальніше із вищезазначеним можна ознайомитись за посиланням:

http://www.sdfm.gov.ua/content/file/Site_docs/2019/20190405/oglad_npo_2018.pdf

Ознайомитись із листом можна за посиланням.

Поділитись: