Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Оновлені правила та програма щодо здійснення СПФМ фінансового моніторингу

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


У зв’язку із внесенням змін рішенням № 307 від 04.06.2019 до  Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів, СПФМ - професійним учасникам фондового ринку (ринку цінних паперів) необхідно привести внутрішні документи у відповідність до Положення протягом одного місяця після набрання ним чинності.

Дата набрання чинності змін 06.08.2019 року. Отже, привести внутрішні документи у відповідність СПФМ необхідно до 05.09.2019 року.

У зв’язку із цим ПАРД оновлено примірний проект Правил та Програми здійснення фінансового моніторингу.

Зазначаємо, що в Правилах і Програмі мають бути враховані всі законодавчі норми щодо здійснення СПФМ фінансового моніторингу.

Також, Правилами можуть бути передбачені додаткові умови та встановлені критерії оцінки, що не суперечать вимогам законодавства в сфері фінансового моніторингу.

Ознайомитись з оновленими Правилами та Програмою можна у розділі Фінансовий моніторинг.

Поділитись: