Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Держфінмоніторинг повідомляє про розробку Керівництва з ризик-орієнтовного підходу до віртуальних активів

З 2004 року ПАРД реалізує проект Фінансовий моніторинг. В рамках реалізації проекту спеціалісти ПАРД готують та надають пропозиції до нормативно-правових актів в сфері фінансового моніторингу на фондовому ринку до НКЦПФР та Держфінмоніторингу України.
 
В рамках проекту фахівці ПАРД працювали над розробкою Методичних рекомендацій з питань фінансового моніторингу для учасників фондового ринку. Також, Асоціація розробила для депозитарних установ та торговців цінними паперами Примірні правила проведення фінансовго моніторингу.


Відповідно до публічної заяви від 21.06.2019 року, FATF закликає своїх членів та інші юрисдикції застосовувати контрзаходи з метою захисту міжнародної фінансової системи від постійних і значних ризиків ризиків відмивання коштів та фінансування тероризму, а також посилені заходи належної перевірки, пропорційні ризикам, які несуть такі юрисдикції.

Крім цього, ДСФМУ повідомляє про розробку Керівництва з ризик-орієнтованого підходу до віртуальних активів та постачальників послуг з переказу віртуальних активів, метою якого є практичне застосування Рекомендацій FATF для країн та компетентних органів влади, а також для постачальників послуг з переказу віртуальних активів та інших підзвітних суб’єктів, о залучені до діяльності із віртуальними активами.

З зазначеними вище документами можна ознайомитись на офіційному веб-сайті НКЦПФР ( https://www.nssmc.gov.ua/ ) розділ «Діяльність / Фінансовий моніторинг / Міжнародні органи та документи.

 

Поділитись: