Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Голова ради ПАРД Сергій Оксаніч підтримав нові ініціативи реформування пенсійної системи України

29 квітня 2015 р. на засіданні Кабінету Міністрів було схвалено законопроекти, що передбачають поетапне запровадження другого рівня пенсійної системи (накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування), починаючи з 1 січня 2016 року.

Як зазначив Голова ради ПАРД Сергій Оксаніч, заплановане Урядом запровадження обов’язкової накопичувальної пенсійної системи є позитивним кроком не лише з огляду на підвищення рівня соціального захисту населення країни в майбутньому, але й з погляду створення потужного внутрішнього інвестора в особі Накопичувального фонду та недержавних пенсійних фондів вже зараз.

«Про важливу роль накопичувальних пенсійних систем в світовій економіці свідчать результати дослідження компанії Towers Watson, згідно з якими вартість пенсійних активів 16 найбільших пенсійних ринків світу на кінець 2014 року становила 84,4 % їх ВВП», – зазначив пан Оксаніч і висловив сподівання, що Верховна Рада підтримає цей крок в напрямку подальшого розвитку пенсійної реформи, адже «економіка країни та вітчизняний фондовий ринок і так багато втратили через перманентне необґрунтоване перенесення строків «запуску» обов’язкової накопичувальної пенсійної системи протягом майже десяти років».

Нагадаємо, що завершення пенсійної реформи надасть можливість громадянам країни після досягнення пенсійного віку отримувати виплати з трьох джерел: із солідарної системи (І рівень), обов’язкової накопичувальної (ІІ рівень) та добровільної накопичувальної (ІІІ рівень). Ключовою ознакою накопичувальної пенсійної системи є те, що сплачувані внески спрямовуватимуться не на виплату пенсій нинішнім пенсіонерам, як це робиться в солідарній пенсійній системі, а інвестуватимуться в різні фінансові інструменти з метою їх захисту від інфляції, збереження та примноження. Тобто, накопичувальна пенсійна система створить довгостроковий інвестиційний ресурс для розвитку економіки країни.

Поділитись: