Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Відповідь НКЦФПР на запит ПАРД&АФП щодо анкети ділової репутації членів органів управління

У цьому розділі до Вашої уваги пропонуються розроблені ПАРД методичні матеріали з питань ліцензування депозитарної діяльності.

Проекти внутрішніх документів погоджені НКЦПФР та можуть використовуватись професійними учасниками при розробці власних внутрішніх документів. Звертаємо увагу, що документи, розроблені ПАРД, не мають обов’язкового та/або рекомендаційного характеру.

У разі наявності у Вас питань щодо порядку оформлення та/або подання документів до НКЦПФР щодо питань ліцензування депозитарної діяльності, а також питань подання звітності згідно ліцензійних умов провадження професійної діяльності Ви можете отримати усні та письмові консультації фахівців ПАРД.

ПАРД&АФП отримала відповідь Комісії на свій запит стосовно анкети ділової репутації членів органів управління юридичної особи, головного бухгалтера та керівника служби внутрішнього аудиту (додаток 4 до Порядку № 817).

Стосовно нотаріального засвідчення підпису особи, щодо якої складено анкету, Комісія звертає увагу на наступне. Відповідно до форми Анкети нотаріальному посвідченню підлягають підписи всіх осіб, щодо яких така Анкета надається у графі «Підпис фізичної особи, керівника юридичної особи, засвідчений нотаріально», крім керівника служби внутрішнього аудиту та головного бухгалтера, підписи яких засвідчуються керівником юридичної особи.

Зважаючи на зазначене, звертаємо Вашу вагу на те, що при наданні до Комісії Анкет щодо членів колегіального виконавчого органу заявника (ліцензіата), а також голови та членів наглядової ради прямого власника з істотною участю заявника (ліцензіата), підписи таких осіб підлягають нотаріальному посвідченню.

Згідно форми анкети підпис ставить особа, щодо якої складена анкета, та особа, яка засвідчує такий підпис, тому заповнювати всі передбачені формою Анкети графи для підписів осіб одночасно не потрібно.

Комісія також звертає увагу, що у разі відсутності посади головного бухгалтера надається довідка щодо особи, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку, відповідно до підпункту 20 пункту 2 розділу II Порядку. Тобто Анкета ділової репутації щодо такої особи не подається.

Стосовно питання необхідно складання Анкети щодо ділової репутації окремої посадової особи, на яку покладено ведення внутрішнього аудиту (контролю), Комісія у своєму листі відзначає, що виходячи з норм Положення № 996, Службу внутрішнього аудиту (контролю) очолює керівник структурного підрозділу або окрема посадова особа. Тому стосовно окремої посадової особи служби внутрішнього аудиту (контролю) складається та подається до НКЦПФР Анкета ділової репутації так само як щодо керівника структурного підрозділу. Така особа ставить свій підпис в полі «Підпис керівника служби внутрішнього аудиту».

З копією листа – відповіді НКЦПФР можна ознайомитись за посиланням

Поділитись: