Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

До 01 лютого 2016 року депозитарні установи зобов’язані подати до НКЦПФР річну звітність згідно ліцензійних умов

У цьому розділі до Вашої уваги пропонуються розроблені ПАРД методичні матеріали з питань ліцензування депозитарної діяльності.

Проекти внутрішніх документів погоджені НКЦПФР та можуть використовуватись професійними учасниками при розробці власних внутрішніх документів. Звертаємо увагу, що документи, розроблені ПАРД, не мають обов’язкового та/або рекомендаційного характеру.

У разі наявності у Вас питань щодо порядку оформлення та/або подання документів до НКЦПФР щодо питань ліцензування депозитарної діяльності, а також питань подання звітності згідно ліцензійних умов провадження професійної діяльності Ви можете отримати усні та письмові консультації фахівців ПАРД.

Нагадуємо, що згідно Ліцензійних умов провадження депозитарної діяльності (рішення НКЦПФР від 21.05.2013 року № 862) депозитарні установи зобов’язані подати до НКЦПФР щорічну звітність.

Так, відповідно до Ліцензійних умов ліцензіат зобов'язаний щороку до 01 лютого подавати до Комісії станом на 01 січня поточного року наступні три довідки за формою, визначеною Порядком та умовами видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів), переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії (далі – Порядок), затвердженим рішенням НКЦПФР від 14.05.2013 року № 817:

  • про асоційованих осіб фізичної особи - власника з істотною участю у заявника (ліцензіата) (Додаток 7 до Порядку);
  • про юридичних осіб, у яких фізична особа - власник з істотною участю у заявника (ліцензіата) є керівником та/або контролером (Додаток 8 до Порядку);
  • про структуру власності заявника (ліцензіата) та власників з істотною участю у ньому з доданням схематичного зображення такої структури (Додаток 9 до Порядку).

 

Вказані відомості подаються до НКЦПФР із супровідним листом, у якому необхідно зазначити номер ліцензії ліцензіата (за наявності), за підписом керівника ліцензіата та засвідченим печаткою ліцензіата (із зазначенням структурного підрозділу (назви департаменту, відділу) Комісії, який здійснював розгляд документів на видачу ліцензії).

У разі якщо документи підписані не керівником ліцензіата, а виконувачем його обов'язків (крім випадків, установлених законами), то ліцензіат повинен надати копію документа, який підтверджує повноваження цієї особи.

 

Приклад заповнення Додатку 9 Довідка щодо структури власності заявника (ліцензіата) та власників з істотною участю в ньому з доданням схематичного зображення такої структури, а також роз’яснення щодо порядку її заповнення, рекомендації щодо заповнення Додатків 7 та 8 розміщені на веб-сайті ПАРД.

Поділитись: