Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Скасовано вимогу щодо отримання сертифікату з управління активами для фахівців депозитарної установи, яка обслуговує активи ІСІ та ПФ

У цьому розділі до Вашої уваги пропонуються розроблені ПАРД методичні матеріали з питань ліцензування депозитарної діяльності.

Проекти внутрішніх документів погоджені НКЦПФР та можуть використовуватись професійними учасниками при розробці власних внутрішніх документів. Звертаємо увагу, що документи, розроблені ПАРД, не мають обов’язкового та/або рекомендаційного характеру.

У разі наявності у Вас питань щодо порядку оформлення та/або подання документів до НКЦПФР щодо питань ліцензування депозитарної діяльності, а також питань подання звітності згідно ліцензійних умов провадження професійної діяльності Ви можете отримати усні та письмові консультації фахівців ПАРД.

Рішенням від 10.03.2016 року №271 НКЦПФР внесла зміни до Порядку та умов  видачі ліцензії на провадження окремих видів професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів), переоформлення ліцензії, видачі дубліката та копії ліцензії.

 

Змінами враховано пропозиції ПАРД щодо скасування вимоги про отримання сертифікату з управління активами для фахівців депозитарної установи, яка обслуговує активи ІСІ та ПФ.*

ПАРД неодноразово наголошувала, що вказана вимога щодо наявності у спеціалістів депозитарної установи, яка обслуговує активи ІСІ та ПФ, двох сертифікатів (з питань депозитарної діяльності та з провадження діяльності з управління активами) є надмірною та необґрунтованою, а також створює додаткове фінансове навантаження на депозитарні установи.

Одночасно до програми навчання фахівців з депозитарної діяльності за ініціативою ПАРД включено додаткові питання, знання яких є необхідним при здійсненні діяльності із зберігання активів ІСІ та/або ПФ.

 

Зміни до Порядку та умов видачі ліцензії набирають чинності з дня їх офіційного опублікування. За даними сайту Офіційного вісника України рішення НКЦПФР від 10.03.2016 року №271 готується до опублікування 22.04.2016 року.


* - разом з тим, зважаючи на те, що до п. 3 гл. 5 та п. 2 гл. 6 розд. III Порядку та умов зміни не вносяться, а вказані пункти містять норми щодо необхідності отримання  сертифікатів на провадження діяльності з управління активами, ПАРД звернулася до НКЦПФР щодо надання роз’яснення з приводу необхідності отримання сертифікату з управління активами для фахівців депозитарної установи, яка обслуговує активи ІСІ та/або ПФ після набрання чинності рішенням НКЦПФР від 10 березня 2016 року № 271.

Поділитись: