Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Оновлено довідку ПАРД про перелік документів, що подаються до Комісії при зміні даних у ліцензіата – торговця ЦП

У цьому розділі до Вашої уваги пропонуються розроблені ПАРД методичні матеріали з питань ліцензування депозитарної діяльності.

Проекти внутрішніх документів погоджені НКЦПФР та можуть використовуватись професійними учасниками при розробці власних внутрішніх документів. Звертаємо увагу, що документи, розроблені ПАРД, не мають обов’язкового та/або рекомендаційного характеру.

У разі наявності у Вас питань щодо порядку оформлення та/або подання документів до НКЦПФР щодо питань ліцензування депозитарної діяльності, а також питань подання звітності згідно ліцензійних умов провадження професійної діяльності Ви можете отримати усні та письмові консультації фахівців ПАРД.

У зв’язку з набранням чинності 29.04.2016 року змінами до Ліцензійних умов торговця цінними паперами, що були внесені рішенням НКЦПФР від 10.03.2016 № 269, Асоціація оновила Довідку щодо переліку документів, які подаються до НКЦПФР при зміні даних під час провадження ліцензіатом професійної діяльності.

Нагадаємо, довідка містить перелік документів та роз’яснення випадків, коли виникає необхідність їх подання, щодо трьох варіантів змін, що трапляються найчастіше:

  1. при зміні керівника професійного учасника;
  2. при зміні особи, яка займає посаду головного бухгалтера, або особи, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку ліцензіата (крім банків);
  3. при зміні власників професійного учасника.

Зазначені зміни в довідці ПАРД переважно стосуються останнього випадку – зміни прямих власників професійного учасника та/або особи, що здійснює опосередкований контроль, а саме:

  • замість нотаріально засвідченої копії статуту подаватиметься повідомлення у довільній формі щодо внесення змін до статуту із зазначенням усіх змін, що були внесені, та дати державної реєстрації;
  • змінено перелік відомостей з Довідки про структуру власності, про зміни в яких необхідно повідомляти Комісію (зміна пов’язана з викладенням Додатку 9 до Порядку та умов № 817 в новій редакції).

Також зазначимо, що ПАРД привела у відповідність до чинного законодавства Календар звітності торговця ЦП.

З оновленою довідкою та календарем звітності можна ознайомитись в розділі Методичні матеріали з торгівлі ЦП

Поділитись: