Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Оновлено інструкції щодо заповнення додатків 7 та 8 до Порядку та умов видачі ліцензій

У цьому розділі до Вашої уваги пропонуються розроблені ПАРД методичні матеріали з питань ліцензування депозитарної діяльності.

Проекти внутрішніх документів погоджені НКЦПФР та можуть використовуватись професійними учасниками при розробці власних внутрішніх документів. Звертаємо увагу, що документи, розроблені ПАРД, не мають обов’язкового та/або рекомендаційного характеру.

У разі наявності у Вас питань щодо порядку оформлення та/або подання документів до НКЦПФР щодо питань ліцензування депозитарної діяльності, а також питань подання звітності згідно ліцензійних умов провадження професійної діяльності Ви можете отримати усні та письмові консультації фахівців ПАРД.

Відповідно до вимог пункту 13 розділу розділу ІІІ Ліцензійних умов провадження діяльності з торгівлі цінними паперами (рішення НКЦПФР від 14.05.2013 року № 819) та пункту 13 розділу IV Ліцензійних умов провадження депозитарної діяльності (рішення НКЦПФР від 21.05.2013 року № 862) ліцензіат зобов'язаний щороку до 01 квітня подавати до Комісії станом на 01 січня поточного року такі довідки:

  • про асоційованих осіб фізичної особи - власника з істотною участю у заявника (ліцензіата) (додаток 7 до Порядку та умов);
  • про юридичних осіб, у яких фізична особа - власник з істотною участю у заявника (ліцензіата) є керівником та/або контролером (додаток 8 до Порядку та умов);
  • про структуру власності заявника (ліцензіата) та власників з істотною участю у ньому з доданням схематичного зображення такої структури (додаток 9 до Порядку та умов).

У зв’язку з внесенням змін до форм зазначених додатків рішенням НКЦПФР від 10.03.2016 р. № 271, Асоціація оновила свої рекомендації щодо порядку їх заповнення.

Зміни до форми додатку 8 мають технічний характер, отже по суті інструкції щодо його заповнення не змінюються. Натомість суттєвими є зміни до першої примітки «*» у формі додатку 7 – цю довідку необхідно заповнювати не лише щодо асоційованих осіб прямих власників з істотною участю, але й щодо асоційованих осіб опосередкованих власників з істотною участю.

Просимо звернути на це увагу при поданні до НКЦПФР щорічної звітності ліцензіата.

 

З оновленими рекомендаціями щодо заповнення зазначених додатків можна ознайомитись у розділі Методичні рекомендації для торговців ЦП та депозитарних установ.

Поділитись: