Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія готує зміни щодо контролю за пруденційними показниками депозитарних установ

На засіданні Комітету НКЦПФР з питань методології 09.10.2015 року було вже вдруге розглянуто проект змін до Положення про нагляд за дотриманням професійними учасниками фондового ринку пруденційних нормативів, затвердженого рішенням НКЦПФР від 03.06.2014 № 731. Вказане положення встановлює порядок взаємодії професійного учасника та Комісії у випадку, якщо зафіксовано відхилення пруденційного показника від нормативу.

Для депозитарних установ, що не поєднують свою професійну діяльність з діяльністю з торгівлі цінними паперами, передбачається, що пруденційні показники будуть ними розраховуватись станом на останній день кожного місяця. Комісія пропонує встановити, що у випадку відхилення розрахункового значення пруденційного показника від нормативу, депозитарна установа протягом 30 календарних днів здійснює дії  щодо самостійного приведення показника у відповідність до норми. Якщо протягом цього терміну показники не приведено у відповідність, то протягом наступних трьох робочих днів установа має розробити та подати до Комісії план заходів щодо поліпшення свого фінансового стану.

За фактом подання до Комісії плану заходів торговець цінними паперами виокремлюється для індивідуального нагляду. При цьому максимальний термін виконання плану заходів пропонується скоротити з шести до трьох місяців. 

Під час розгляду проекту на Комітеті найбільш активні дискусії стосувались терміну надання до Комісії повідомлень та терміну реалізації плану заходів. Представники Комісії запевнили, що розглянуть можливість продовження строків повідомлення до п’яти робочих днів та реалізації плану заходів до шести місяців.  

Асоціація буде інформувати професійних учасників про результати доопрацювання зазначеного проекту.


Поділитись: