Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

УВАГА! 17 березня набирають чинності Зміни до Положення про пруденційні нормативи стосовно підтвердження нерозподіленого прибутку на початок звітного року аудитором

У черговому номері бюлетеня "Офіційний вісник України" від 17 березня 2017 року № 22 опубліковано Рішення НКЦПФР від 31 січня 2017 року № 56 « Про внесення змін до Положення щодо пруденційних нормативів професійної діяльності на фондовому ринку та вимог до системи управління ризиками».

Зазначені зміни, в тому числі, стосуються можливості включення професійними учасниками при розрахунку регулятивного капіталу до капіталу першого рівня нерозподіленого прибутку на початок звітного року, підтвердженого аудитором.

До такого підтвердження дозволяється включати до капіталу першого рівня нерозподілений прибуток на початок попереднього року, підтверджений аудитором (аудиторською фірмою), за вирахуванням прибутку, що був розподілений у попередньому році, та збитків попереднього року.

Датою набрання чинності зазначених змін є дата офіційного опублікування, тобто 17.03.2017 року.

 

Звертаємо увагу, що відповідно до пунктів 2-3 Розділу ХХ Положення №1597, торговці цінними паперами здійснюють розрахунок пруденційних нормативів станом на кінець кожного робочого дня.

Відповідно Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з торгівлі цінними паперами (Рішення НКЦПФР № 819) та Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - депозитарної діяльності та клірингової діяльності (Рішення НКЦПФР № 862), ліцензіат зобов’язаний до 30 квітня року, що настає за звітним періодом, оприлюднювати річну фінансову звітність та річну консолідовану фінансову звітність, засвідчені заявником, разом з аудиторським висновком на власній веб-сторінці або веб-сайті  з опублікуванням  у періодичному або неперіодичному виданні.

 

Отже, відповідно до змін до Положення №1597, затверджені Рішенням НКЦПФР №56, що набрали чинності 17.03.2017 року, професійні учасники, яким до сьогодні не надано аудиторський висновок до річної фінансової звітності станом на 31.12.16 року, одним із елементів якої є нерозподілений прибуток на початок звітного року (01.01.17), не зможуть включити до капіталу першого рівня показники нерозподіленого прибутку на початок звітного року до дати надання аудиторського висновку до річної фінансової звітності. 

Поділитись: