Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

З 01.01.2018 максимальний строк реалізації плану заходів з приведення пруденційних показників до норми скоротиться до 2 місяців

Рішенням НКЦПФР від 10.08.2017 року № 596 внесено зміни до Положення про нагляд за дотриманням пруденційних нормативів професійними учасниками фондового ринку.

Основна зміна полягає у скороченні до 2 місяців максимального строку реалізації плану заходів щодо поліпшення фінансового стану професійного учасника, який подається до НКЦПФР у випадку тривалого або суттєвого відхилення пруденційних показників від нормативного значення. У чинній редакції Положення максимальний строк для торговця цінними паперами складає 3 місяці.

Крім того, внесено ряд технічних змін. Зокрема, визначається, що у плані заходів необхідно буде відображати дані, на основі яких здійснювався розрахунок. Також уточнено термін для самостійного приведення пруденційних показників у відповідність при розрахунку показників станом на кінець останнього дня кожного місяця - протягом календарного місяця (чинна редакція – протягом 30 календарних днів).

З повним переліком змін можна ознайомитись у порівняльній таблиці за посиланням

Рішення набирає чинності з 01.01.2018 року, крім норми про необов’язковість використання печатки.
Поділитись: