Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Щодо діяльності депозитарних установ у зв’язку з окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь

Внаслідок збройної агресії Російської Федерації територія Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, яка є невід’ємною частиною України, була окупована.

У зв’язку з цим виникла необхідність негайно забезпечити надійний захист прав власників цінних паперів, облік яких ведеться депозитарними установами, що зареєстровані на окупованій території. Продовження депозитарної діяльності депозитарних установ у правовому полі України,  вирішення нагальних проблем особливого порядку їх діяльності в умовах окупації вимагає термінових дій з боку органів державної влади.   

У прийнятому Верховною Радою України Законі «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» відсутні норми, які визначають гарантування прав власників цінних паперів та особливий порядок здійснення депозитарної діяльності на тимчасово окупованій території. Кабінету Міністрів України доручено терміново розробити та внести на розгляд Верховної Ради України проекти законів на виконання вимог та реалізацію положень цього Закону.

Ми наголошуємо, що у цих проектах законів обов’язково мають бути  визначені:

особливий порядок існування та вимог до депозитарних установ на тимчасово окупованій території;

особливий порядок обліку прав власності на цінні папери та прав за цінними паперами українських емітентів на тимчасово окупованій території;

особливий статус цінних паперів та емітентів цінних паперів, які знаходяться на тимчасово окупованій території.

Звертаємось до виконуючого обов’язки Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з вимогою гарантувати права власників цінних паперів та терміново врегулювати всі нагальні питання депозитарної діяльності, пов’язані з тимчасовою окупацією території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

 

Рада ПАРД                                                                      Рада Асоціації "Фондове партнерство"

 

Поділитись: