Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Нацбанк заборонив банкам працювати в Криму

Постановою Правління Національного банку України від 06 травня 2014 року № 260 «Про відкликання та анулювання банківських ліцензій та генеральних ліцензій на здійснення валютних операцій окремих банків і закриття банками відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя» зобов’язав припинити подальшу діяльність українських банківських установ та їх відокремлених підрозділів на зазначеній території

 

Зважаючи на неможливість здійснювати Нацбанком банківське регулювання та нагляд, валютний контроль і державний фінансовий моніторинг за діяльністю банків та їх відокремлених підрозділів, що розташовані на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, було прийнято рішення, зокрема:

 

- відкликати та анулювати банківські ліцензії та генеральні ліцензії на здійснення валютних операцій та припинити участь у системі електронних платежів НБУ таких банків, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя:

ПАТ «ЧОРНОМОРСЬКИЙ БАНК РОЗВИТКУ ТА РЕКОНСТРУКЦІЇ»;

ПАТ «БАНК «МОРСЬКИЙ».

 

- заборонити банкам України встановлювати нові кореспондентські відносини та з дня набрання чинності Постановою припинити діючі кореспондентські відносини з банками України та/або іноземними банками, іншими кредитними або фінансовими установами, що розташовані та/або здійснюють свою діяльність на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

 

Банки, що мають відокремлені підрозділи, що розташовані на території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, до 6 червня 2014 мають забезпечити закриття таких відокремлених підрозділів.

Просимо учасників ПАРД та АФП враховувати зазначені обмеження при взаємодії з клієнтами та контрагентами, зареєстрованими на території АРК та м. Севастополя. Звертаємо Вашу увагу на те, що припинення кореспондентських відносин з банками (у т.ч. іноземними) на зазначеній території, фактично означає неможливість здійснити будь-які безготівкові розрахунки.

 

Постанова набрала чинності з дня її прийняття.

 

Поділитись: