Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Мінфін про відображення у бухгалтерському обліку активів і зобов’язань, що перебувають на тимчасово окупованій території

Міністерство фінансів України  листом від 29.04.2014 р. № 31-08430-10-10/10149 повідомляє наступне.

Відповідно до статті 1 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України" (далі - Закон) тимчасово окупована територія є невід'ємною частиною території України і на неї поширюється законодавство України.

Відповідно до частини 3 статті 11 Закону за фізичними особами, незалежно від набуття ними статусу біженця чи іншого спеціального правового статусу, підприємствами, установами, організаціями зберігається право власності та інші речові права на майно, у тому числі на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки, що знаходяться на тимчасово окупованій території, якщо воно набуте відповідно до законів України.

Враховуючи зазначене, відображення активів у бухгалтерському обліку здійснюється відповідно до чинних нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку та фінансової звітності. Законодавчі підстави для внесення змін до обліку об'єктів державної власності, які знаходяться на тимчасово окупованій території, відсутні. Вирішення питання буде забезпечено окремим нормативно-правовим актом.

У квартальній звітності майно, активи і зобов'язання, що перебувають на тимчасово окупованій території, у фінансовій звітності відображаються у сумі залишків на початок року.

Поділитись: