Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Увага!!! З 29.09.2014 року змінено порядок реєстрації права власності на цінні папери, якщо одержувачем цінних паперів є особа, що знаходиться чи зареєстрована в Криму

 

Шановні члени ПАРД та АФП!

 

Зверніть увагу!

27 вересня 2014 року набрав чинності Закон України  № 1636-VII «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України».

 

Законом встановлено, зокрема:

1. Переказ цінних паперів та/або прав на цінні папери чи прав за цінними паперами, якщо їхнім одержувачем є особа, яка знаходиться або зареєстрована на тимчасово окупованій території України, здійснюється після повної оплати цих цінних паперів.

2. Розрахунок за правочинами щодо цінних паперів (переказу цінних паперів та/або прав на цінні папери чи прав за цінними паперами), якщо їхнім набувачем є особа, яка розташована (знаходиться) на тимчасово окупованій території України, здійснюється за принципом поставки проти оплати, передбаченим у пункті 18 статті 1 Закону України "Про депозитарну систему України".

3. Набуття і припинення прав на цінні папери і прав за цінними паперами емітентів на тимчасово окупованій території України, а також їхнє обтяження зобов’язаннями чи обмеження в обігу підлягають реєстрації на іншій території України у порядку, встановленому Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

 

У зв’язку з цим, професійним учасникам фондового ринку починаючи з 29.09.2014 року необхідно враховувати вищезазначені норми Закону у своїй діяльності.

 

Рекомендації ПАРД та АФП щодо практичного виконання професійними учасниками норм Закону будуть розміщені на веб-сайті ПАРД та АФП найближчим часом.

Поділитись: