Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Довідка ПАРД/АФП для торговців цінними паперами по роботі з особами, що зареєстровані на території Автономної Республіки Крим

27 вересня 2014 року набрав чинності Закон України  № 1636-VII від  12 серпня 2014 року «Про створення вільної економічної зони «Крим» та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України» (далі – Закон)

 

Закон встановлює правила роботи суб’єктів господарювання з фізичними та юридичними особами, які зареєстровані на території АР Крим та м. Севастополя. Зокрема, встановлено особливий порядок оподаткування операцій з такими контрагентами та визначено особливості проведення розрахунків за операціями з цінними паперами, в яких особа, зареєстрована на тимчасово окупованій території, є покупцем цінних паперів.

ПАРД та АФП проаналізували норми цього Закону та підготували проект Довідки для торговців цінними паперами щодо можливих дій у зв’язку з набранням чинності Законом. Також повідомляємо, що Асоціації направили запит до Комісії щодо узгодження позицій стосовно вимог Закону, що відносяться до компетенції НКЦПФР. Найближчим часом буде направлено запит до ДФСУ з проханням надати роз’яснення щодо практичного застосування нових вимог та деяких проблемних питань.

У разі наявності у Вас зауважень та/або пропозицій до проекту Довідки ПАРД та АФП просимо надсилати їх на адресу  [email protected] (контактна особа – Олена Велика).

З текстом Довідки можна ознайомитись за посиланням.

Поділитись: