Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Щодо обмежень здійснення професійної діяльності на особливих територіях

Рішенням НКЦПФР від 11.11.2014 № 1511 рекомендовано, зокрема, депозитарним установам, що здійснюють провадження професійної діяльності на фондовому ринку – депозитарної діяльності депозитарної установи на території проведення АТО вчинити певні дії щодо тимчасової зміни місцезнаходження цієї депозитарної установам, та/або її спеціалізованого структурного підрозділу, та/або відокремленого підрозділу, яка (який) здійснює депозитарну діяльність на території проведення АТО (далі – Окрема територія), на іншу територію України поза межами Окремої території, території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на період до завершення проведення АТО та створення умов, необхідних для відновлення провадження професійної діяльності на фондовому ринку за місцезнаходженням, зазначеним у ЄДР та ліцензії.

В тексті рішення використовується поняття «територія проведення антитерористичної операції». Визначення цього терміну надано Законом «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (далі – Закон): територія проведення антитерористичної операції - територія України, на якій розташовані населені пункти, визначені у затвердженому Кабінетом Міністрів України переліку, де проводилася антитерористична операція, розпочата відповідно до Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України» від 14 квітня 2014 року № 405/2014.

Нагадаємо, розпорядженням КМУ від 30 жовтня 2014 року № 1053-р визначений перелік населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція. Проте, розпорядженням КМУ від 5 листопада 2014 року № 1079-р зупинено дію розпорядження КМУ № 1053-р.

Однак, на даний час є чинним розпорядження КМУ від 07.11.2014 року № 1085-р «Про затвердження Переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження».

Тому Комісія розробила проект рішення «Про внесення змін до рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 11 листопада 2014 року № 1511 «Щодо запобігання порушенням прав інвесторів та уникнення ризиків професійних учасників». Та опублікувала його 17.03.2015 року на власному офіційному веб-сайті. Проектом передбачається уточнення території проведення АТО таким чином, що для практичного застосування цього рішення під територією АТО розумітиметься Перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження, затверджений розпорядженням КМУ від 07.11.2014 року № 1085-р.

Також, звертаємо Вашу увагу на те, що в Рекомендаціях щодо запобігання порушень прав інвесторів та вжиття заходів з уникнення ризиків при провадженні професійної діяльності на території проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованій території, затверджених рішенням НКЦПФР від 03.03.2015 № 282, при визначенні поняття «територія проведення АТО» комісія посилається на визначення в Законі, розпорядження КМУ № 1085-р та наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України від 07 жовтня 2014 року № 33/6/а. 

Поділитись: