Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Щодо КСЗІ депозитарних установ

На початку квітня 2017 року за участю представників НДУ та НКЦПФР Рада ПАРД обговорила можливість полегшення процесу створення КСЗІ депозитарних установ.

Під час засідання Національному депозитарію було запропоновано розглянути можливість доопрацювання технічного завдання на побудову КСЗІ НДУ в частині розроблення вимог до депозитарних установ як «клієнтів» власників КСЗІ. Таке технічні завдання потребуватиме погодження у ДССЗЗІ та проведення додаткової експертизи. Після цих заходів депозитарні установи матимуть можливість привести свої ІТС до вимог КСЗІ НДУ, що свідчитиме про виконання умов законодавства щодо захисту інформації із систем депозитарного обліку цінних паперів.

До Комісії звернулися з проханням посприяти якнайшвидшому затвердженню проекту Положення про державну експертизу в сфері технічного захисту інформації. Відповідно до проекту можливе спрощення процедури створення КСЗІ депозитарних на основі ОТР КСЗІ, яке має діючий позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері ТЗІ, та подальшому заповненні Декларації кожною депозитарною установою. Такий варіант здешевлює послуги та скорочує терміни погодження КСЗІ, оскільки виключається процедура експертизи, а затвердження декларації є безкоштовним.

 

За результатами засідання учасники домовилися провести зустріч наприкінці квітня, але, нажаль, така зустріч перенесена на більш пізніший термін (орієнтовно після 10 травня). Національний депозитарій потребує більше часу для узгодження з НКЦПФР заходів, які можуть бути запропоновані депозитарним установам для вирішення проблем зі створення КСЗІ.

 

Разом з цим, повідомляємо, що до Національного депозитарію України та Національного банку України направлені запити на отримання інформації щодо програмних продуктів, що надаються цими організаціями депозитарним установам.

 

Інформація про розгляд запитів та результати зустрічей публікуватимуться на сайті ПАРД.

 

Поділитись: