Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

НКЦПФР: при зміні найменування АТ у зв’язку зі зміною типу свідоцтво про реєстрацію випуску акцій не переоформлюється

04 червня 2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня корпоративного управління в акціонерних товариствах» (далі – Закон) від 23.03.2017 № 1983-VIII.

Пунктом 6 Прикінцевих та Перехідних положень Закону, зокрема, передбачається, що зміна найменування юридичної особи у зв’язку із зміною типу акціонерного товариства не є підставою для переоформлення документів, що згідно із законодавством не є дозвільними, але які мають бути в юридичної особи і в яких зазначається найменування юридичної особи, зокрема відсутня вимога щодо переоформлення свідоцтв.

У зв’язку з цим ПАРД звернулась до НКЦПФР з проханням надати роз’яснення щодо необхідності переоформлення свідоцтва про реєстрацію випуску емісійних цінних паперів у такому випадку. 

НКЦПФР у відповідь на наш запит підтвердила, що зміна найменування юридичної особи у зв’язку зі зміною типу акціонерного товариства не є підставою для заміни свідоцтва (свідоцтв) про реєстрацію випуску (випусків) емісійних цінних паперів.  

 

Тексти запиту та відповіді розміщені у розділі Питання-відповіді.

Поділитись: