Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Порядок дій депозитарних установ щодо приведення депозитарних договорів та анкет рахунків в ЦД у відповідність до Рішення НКЦПФР №148

Щодо приведення депозитарних договорів у відповідність до законодавства.

Рішенням №148 внесені зміни до Вимог до депозитарного договору між депозитарною установою та Центральним депозитарієм цінних паперів, затверджених рішенням НКЦПФР №1410 від 06.08.2013, у відповідність з якими мають бути приведені депозитарні договори, укладені між депозитарними установами та Центральним депозитарієм до набрання чинності Рішенням №148.

Приведення депозитарних договорів між депозитарною установою і Центральним депозитарієм у відповідність до вимог Рішення №148, здійснюється шляхом укладення відповідної Додаткової угоди до Депозитарного договору у наступному порядку:

1. Необхідно заповнити електронну форму Додаткової угоди до Депозитарного договору, вказавши у відповідних полях наступну інформацію:

  • повне найменування;
  • ідентифікаційний код;
  • місцезнаходження;
  • посада уповноваженої особи – підписанту Додаткової угоди до Депозитарного договору;
  • П.І.Б. (повністю) уповноваженої особи;
  • назва та реквізити (дата і номер) документу, на підставі якого діє уповноважена особа (наприклад, статут, довіреність та ін.);
  • реквізити поточного рахунку (№ рахунку, найменування банку, код банку (МФО));
  • серія, номер, дата видачі та строк дії ліцензії на провадження професійної діяльності на фондовому ринку - депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарної установи.

2. Після цього, необхідно роздрукувати документ у двох примірниках, поставити підпис уповноваженої особи та скріпити печаткою Депозитарної установи (у разі використання)

УВАГА! Текст Додаткової угоди розміщено на двох сторінках, тому його потрібно роздрукувати на одному аркуші, використовуючи двосторонній друк.

Додаткова угода буде підписана уповноваженою особою Центрального депозитарію тільки за умови зазначення у Додатковій угоді коректних відомостей про Депозитарну установу, а також можливості підтвердження відповідно до чинного законодавства України повноважень уповноваженої особи Депозитарної установи на укладання Додаткової угоди.

3. Роздрукований, підписаний та скріплений печаткою (у разі використання) документ (Додаткову угоду) потрібно надати Центральному депозитарію поштою / кур’єрською службою на адресу Центрального депозитарію 04071, Нижній Вал 17/8, м. Київ, 04071 або надати до Центрального депозитарію особисто.

Звертаємо увагу, що відповідно до Рішення №148 депозитарні установи зобов’язані здійснити дії щодо приведення депозитарного договору з Центральним депозитарієм у відповідність до вказаних змін до законодавства до 18 серпня 2017 року.

Щодо внесення змін до анкети рахунку в цінних паперах у Центральному депозитарії.

Рішенням №148 встановлено обов’язок депозитарних установ забезпечити до 18 серпня 2017 року внесення змін до анкети рахунку в цінних паперах у Центральному депозитарії щодо відображення в ній адреси електронної пошти та/або номера телефону для направлення повідомлень акціонерам через депозитарну систему України відповідно до Закону України «Про акціонерні товариства».

Нагадуємо, що згідно Рішення №148 адреса електронної пошти та/або номер телефону для направлення повідомлень акціонерам через депозитарну систему України – це адреса електронної пошти та/або номер телефону, що зазначені в анкеті рахунку депозитарної установи в Центральному депозитарії як такі, з яких депозитарна установа забезпечує направлення повідомлень акціонерам у встановленому порядку. Відповідна інформація буде розміщена на веб-сайті Центрального депозитарію.

Для внесення змін до анкети рахунку в цінних паперах депозитарна установа повинна заповнити надати документи відповідно до п. 2.1.4 розділу ІІІ до Регламенту провадження депозитарної діяльності Центрального депозитарію цінних паперів (за умови відсутності інших змін), зазначивши в анкеті рахунку в цінних паперах (додаток №4) в полі «10. Додатково» інформацію для направлення повідомлень акціонерам через депозитарну систему України (у відповідному полі можуть бути вказані обидва або один із реквізитів «адреса електронної пошти», «телефон».

 

За інформацією сайту НДУ.

 

Зверніть увагу!!!

При обранні способу надсилання депонентам повідомлень від АТ шляхом електронної пошти, зауважимо, що адреса такої електронної пошти для направлення повідомлень бажано має бути:

  • окремо визначеною для забезпечення цілей направлення повідомлень депонентам;
  • корпоративною електронною адресою;

При виборі некорпоративної електронної пошти для направлення повідомлень необхідно враховувати заборону використання поштових сервісів, встановлених санкціями РНБО. 

Поділитись: