Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Вже у жовтні депозитарні установи почнуть звітувати про власників 5% акцій ПАТ

Мін’юст 04.09.2017 року зареєстрував зміни до Положення про звітування депозитарними установами до НКЦПФР, затверджені Рішенням НКЦПФР №584 від 10.08.2017 року.

Змінами, зокрема передбачено нове визначення власника пакета акцій - особа (крім нотаріуса, на депозит якого внесено цінні папери), на рахунку у цінних паперах якої у депозитарній установі обліковуються права на акції певного емітента у кількості, що становить 10 відсотків і більше статутного капіталу цього емітента, а якщо емітентом є публічне акціонерне товариство – 5 відсотків і більше статутного капіталу такого емітента.

 

Тобто у щоквартальних та нерегулярних даних відображатиметься інформація щодо володіння 5% акцій ПАТ та 10% акцій інших АТ.

 

Для автоматичного формування даних за новим підходом розробник ПП «Звітність ДУ до НКЦПФР-ПАРД» передбачив додатковий сервіс з перевірки коду організаційно правової форми (ОПФ) емітента, який буде складовою програми звітності. 

 

Після порівняння коду ОПФ емітента, який зазначений у ПП ОБЕРОН, з даними ЄДР програма пропонуватиме користувачу підтвердити вірність коду ОПФ або самостійно внести дані щодо емітента при формуванні адміністративних даних.

Звертаємо увагу, що користуватися сервісом перевірки коду ОПФ емітента зможуть лише користувачі, у яких програма звітності буде мати доступ до певного ресурсу у мережі Інтернет.

Користувачі, у яких програма звітності не буде мати доступ до певного ресурсу у мережі Інтернет, для формування коректних нерегулярних даних будуть вимушені кожного разу перевіряти код ОПФ емітента самостійно, без використання додаткового сервісу програми.

 

Оновлення програми відбудеться після набрання чинності рішення НКЦПФР №584. Опублікування вказаного рішення заплановано на початок жовтня 2017 року.

 

Інструкцію з налаштування програми можна завантажити за посиланням.

З питань методичної підтримки звертайтесь до ПАРД (контактна особа – Дмитро Довбиш (044) 2869420 (вн. 106)

З питань технічної підтримки звертайтесь на ресурс Служба технічної підтримки (технічний супровід відбувається виключно в електронному вигляді)

Поділитись: