Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Комісія роз’яснює особливості подання адміністративних даних депозитарних установ

ПАРД звернулася до НКЦПФ з метою отримання роз’яснення щодо використання даних з ПП «Оберон» та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань для формування адміністративних даних депозитарних установ.

 

Нагадаємо, 6 жовтня 2017 року набрали чинності зміни до Положення про порядок звітування депозитарними установами до НКЦФПР, затверджені Рішенням НКЦПФР №584 від 10.08.2017 року.

Відповідно до змін нерегулярні дані депозитарних установ подаються щодо володіння 5% акцій ПАТ та 10% акцій інших АТ.

В той же час, депозитарні установи формують адміністративні дані на підставі інформації, що внесена до програмного ПП «Оберон» Центрального депозитарію, яка не завжди співпадає з даними з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

 

НКЦПФР у своїй відповіді зазначила, що депозитарна установа при проведенні депозитарних операцій, поданні адміністративних даних про депозитарну діяльність має керуватися інформацією, що міститься в системі депозитарного обліку, зокрема, щодо наявних у депозитарної установи депозитарних активів, а саме цінних паперів, що обліковуються в Центральному депозитарії на рахунку в цінних паперах такої депозитарної установи, з урахуванням даних з реєстру кодів цінних паперів. Порядок ведення такого реєстру встановлюється Центральним депозитарієм відповідно до міжнародних норм. 

З текстами запиту та відповіді можна ознайомитися у розділі Питання-відповіді.

Поділитись: