Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

У 2018 році Державна фіскальна служба перевірить деяких платників податків – професійних учасників фондового ринку

22 грудня 2017 року Державна фіскальна служба України (далі – ДФС) опублікувала План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2018 рік, до якого потрапили і учасники ПАРД.

Тому нагадуємо, що важливо пам’ятати при проведенні документальних планових перевірок:

1. До плану-графіка проведення документальних планових перевірок відбираються платники податків, які мають ризик щодо несплати податків та зборів, невиконання іншого законодавства, контроль за яким покладено на контролюючі органи. Право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів до дня проведення зазначеної перевірки вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію наказу про проведення документальної планової перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку проведення такої перевірки (ст.77 Податкового кодексу України).

2. Тривалість перевірок не повинна перевищувати 30 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - 10 робочих днів, інших платників податків - 20 робочих днів. Продовження строків проведення перевірок можливе за рішенням керівника (його заступника або уповноваженої особи) контролюючого органу не більш як на 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - не більш як на 5 робочих днів, інших платників податків - не більш як на 10 робочих днів (ст.82 Податкового кодексу України).

3. Перелік матеріалів, які можуть бути підставою для висновків під час проведення документальної планової перевірки, та порядок надання платниками податків документів для такої перевірки:

  • документи, визначені Податковим кодексом України;
  • податкова інформація;
  • експертні висновки;
  • судові рішення;
  • податкові консультації, інші матеріали, отримані в порядку та у спосіб, передбачені Податковим кодексом України або іншими законами, контроль за дотриманням яких покладений на контролюючі органи (ст.83 Податкового кодексу України).

4. Результати перевірок оформлюються у формі акта або довідки, які підписуються посадовими особами контролюючого орагну та платниками податків або їх законними представниками (у разі наявності). У разі встановлення під час перевірки порушень складається акт. Якщо такі порушення відсутні, складається довідка (ст.86 Податкового кодексу України).

5. Акт (довідка), складений за результатами перевірки та підписаний посадовими особами, які проводили перевірку, протягом п'яти робочих днів з дня, що настає за днем закінчення установленого для проведення перевірки строку (для платників податків, які мають філії та/або перебувають на консолідованій сплаті, - протягом 10 робочих днів), надається платнику податків або його законному представнику, який зобов'язаний його підписати. У разі незгоди платника податків з висновками акта (довідки) такий платник зобов'язаний підписати такий акт (довідку) перевірки із зауваженнями, які він має право надати разом з підписаним примірником акта (довідки) або окремо протягом п’яти робочих днів з дня, наступного за днем отримання акта (довідки) (ст.86 Податкового кодексу України).

Детальніше ознайомитися з Планом-графіком проведення документальних планових перевірок можна за посиланням http://sfs.gov.ua/diyalnist-/plani-ta-zviti-roboti-/320874.html

Поділитись: