Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД запропонувала нову процедуру створення та набуття чинності актів НКЦПФР

Комітет ВРУ з питань фінансової політики та банківської діяльності продовжує роботу над доопрацюванням  законопроекту №6303, метою розробки якого є реформувння діяльності НКЦПФР та учасників фондового ринку.

ПАРД підготувала пропозиції в частині запровадження нових процедур створення та набуття чинності нормативних документів Комісії.

Законопроектом передбачається досить спрощена процедура прийняття Комісією рішень без їх погодження у державних органах та реєстрації у Мін’юсті. Запропонована процедура включатиме лише три етапи проходження акту НКЦПФР: публічне обговорення протягом не менше 10 днів, прийняття та набрання чинності акту в день прийняття або у строк, визначений самим актом.

ПАРД вважає за доцільне запровадити механізм, який дозволятиме знаходити компроміс між потребами і можливостями ринку та відповідатиме принципу правової визначеності.

Можливими етапами розробки проектів нормативних актів може бути:

  • представлення Комісією концепції та її публічне обговорення;
  • підготовка проекту акту та його публічне обговорення;
  • прийняття акту;
  • набрання чинності акту не раніше, ніж через 10 днів після його прийняття.

Такий механізм дозволить всім зацікавленим учасникам ринку взяти участь та висловити свої думки на початкових етапах створення нормативного акту, та у подальшому підготуватися до набрання чинності в частині адаптації своєї діяльності до нових вимог, приведення внутрішніх документів у відповідність, вдосконалення програмно-технічних продуктів для провадження професійної діяльності тощо.

 

Просимо членів ПАРД взяти участь у опитуванні, яке проводиться на сайті Асоціації, з метою з’ясування чи підтримується запропонований механізм фондовою спільнотою.

Поділитись: