Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Національний банк надає можливість місцевим органам влади розміщувати облігації на фондовій біржі

Національний банк України надає можливість місцевим органам влади розміщувати облігації місцевих позик на фондовій біржі з використанням розрахунків за принципом "поставка цінних паперів без оплати".

Досі Положення про провадження депозитарної і клірингової діяльності та забезпечення здійснення розрахунків за правочинами щодо цінних паперів Національним банком України, яке регламентує обслуговування депозитарієм Національного банку операцій з розміщення облігацій місцевих позик, передбачало можливість обслуговування розміщення таких позик лише поза фондовою біржою.

Відтак, для розширення можливостей із залучення місцевими органами влади позикових ресурсів Національний банк вніс зміни до Положення та уможливив обслуговування депозитарієм Національного банку таких операцій.

По-перше, визначено порядок дій депозитарію Національного банку, фондової біржі, емітента та депозитарних установ при розміщенні облігацій місцевих позик на фондовій біржі.

По-друге, врегульовано порядок взаємодії депозитарію Національного банку та фондової біржі при обслуговуванні розміщення облігацій місцевих позик на фондовій біржі.

По-третє, внесено зміни до плану балансових рахунків та переліку депозитарних проводок, завдяки чому розміщення облігацій місцевих позик на фондовій біржі зможе відображатися в системі депозитарного обліку.

Зазначені зміни затверджено постановою Правління №70 від 25 червня 2018 року до "Про затвердження Змін до Положення про провадження депозитарної і клірингової діяльності та забезпечення здійснення розрахунків за правочинами щодо цінних паперів Національним банком України". Вони набули чинності з 26 червня 2018 року.


За інформацією сайту НБУ.

Поділитись: