Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

ПАРД розробила альтернативну концепцію контролю та підвищення кваліфікації спеціалістів фондового ринку

Рішенням Ради ПАРД від 06.09.2018 року прийнята за основу Концепція системи контролю та підвищення кваліфікації спеціалістів фондового ринку, яка розроблена ПАРД як альтернатива Концепції трансформації системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року НКЦПФР затвердила Концепцію трансформації системи підготовки та атестації фахівців фондового ринку, яка розроблена в рамках Меморандуму між НКЦПФР та CFA Society Ukraine. За результатами публічних обговорень зазначеної концепції в рамках круглих столів та комітетів НКЦПФР варто констатувати, що вона не отримала підтримки учасників фондового ринку та не відповідає їх потребам.

ПАРД звернулась до всіх СРО на фондовому ринку із запрошенням долучитися до доопрацювання альтернативної концепції та представити її для публічного обговорення на круглому столі за участі представників професійних учасників, НКЦПФР, CFA Society Ukraine та навчальних центрів.

Ефективне впровадження альтернативної концепції неможливе без внесення змін до чинного законодавства, зокрема ЗУ «Про цінні папери та фондовий ринок», ЗУ «Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні», нормативно-правових актів НКЦПФР.

Тому пропонується спільно трьом СРО підготувати правки до законопроекту №9035 від 03.09.2018 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення залучення інвестицій та запровадження нових фінансових інструментів" та представити їх на відкритій робочій групі Комітету ВРУ з питань фінансів та банківської діяльності. Переконані, що лише таким чином функції з контролю та підвищення кваліфікації спеціалістів на фондовому ринку можуть бути передані до СРО на фондовому ринку.







Поділитись: