Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

НДУ розширить перелік послуг з 28 березня

Національний Депозитарій України  повідомляє, що з 28.03.2022р. згідно Рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку  «Про упорядкування проведення операцій на ринках капіталу на період дії воєнного стану» від 08.03.22 №144, розширюється перелік послуг, які надає НДУ.

Тож, з 28.03.2022р. будуть доступні такі послуги:

  • отримання реєстрів власників іменних цінних паперів
  • можливість емітентам направляти повідомлення про майбутні корпоративні події (в тому числі виплати доходів)
  • виплати доходів/сум погашення по цінних паперам (в тому числі в іноземній валюті)
  • операції щодо забезпечення проведення дистанційних загальних зборів акціонерів
  • надання довідок про стан рахунків в цінних паперах
  • надання довідок про операції по рахунках в цінних паперах
  • надання довідок на підставі реєстрів власників іменних цінних паперів
  • надання довідок для допуску іноземних цінних паперів для обігу на території України.

 

Звертаємо увагу, що подання розпоряджень та отримання документів від Центрального депозитарію здійснюється виключно в електронному вигляді, використовуючи web-сервіс «Кабінет клієнта». Також на період  дії воєнного стану Реєстри/переліки власників станом до 30.09.2019р. формуватися не будуть.

Також звертаємо увагу на те, що відповідно до вимог розділу ХХІІ Особливості проведення зборів в період воєнного стану Рішення НКЦПФР від 16.03.2022 №176 (далі – Рішення) перелік акціонерів, які мають бути повідомленими про проведення загальних зборів, та перелік акціонерів, які мають право на участь у загальних зборах, повинні містити інформацію про акціонерів, які є власниками не менш як 95 відсотків акцій товариства без врахування акцій:

  • які обліковуються на рахунках у цінних паперах депозитарних установ/зберігачів, які припинили провадження професійної діяльності та передали бази даних до Центрального депозитарію як уповноваженого на зберігання,
  • а також тих, які не передали такі бази,
  • та без врахування акцій, які викуплені акціонерним товариством.

В іншому випадку рішення загальних зборів акціонерів, проведених у період воєнного стану, є недійсними та не створюють юридичних наслідків.

Інструкцію для розрахунку відсотку акцій акціонерів, інформація про яких міститься в отриманому реєстрі/переліку згідно з вимогами Рішення, можна знайти за посиланням.(посилання буде розміщено додатково вже найближчим часом, слідкуйте за оновленнями на нашому сайті)

 

За додатковою інформацією звертайтесь до нашого контакт-центру (044) 363-04-00 або на поштовий сервіс підтримки клієнтів [email protected]. Раді будемо допомогти!

Поділитись: