Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Повний текст тимчасового порядку скликання та дистанційного проведення загальних зборів акціонерів

Рішенням НКЦПФР № 176 від 16.03.2022р. «Щодо порядку проведення загальних зборів на період дії воєнного стану» внесено зміни до Тимчасового порядку скликання та дистанційного проведення загальних зборів акціонерів та загальних зборів учасників корпоративного інвестиційного фонду.

Тимчасовий порядок доповнено новим розділом ХХІІ Особливості проведення зборів в період воєнного стану, де, зокрема, зазначено, що загальні збори можуть бути проведені за умови, якщо перелік акціонерів містить дані щодо не менше 95 % акціонерів (власників голосуючих акцій) певного емітента, без врахування акцій, які обліковуються на рахунках у цінних паперах депозитарних установ, які припинили провадження професійної діяльності, та без врахування акцій, які викуплені акціонерним товариством.

Також зазначено, що рішення загальних зборів акціонерів, проведених у період воєнного стану без дотримання умов, передбачених цим пунктом, є недійсними та не створюють юридичних наслідків.

Серед інших змін:

  • дата розміщення бюлетеню для голосування у вільному для акціонерів доступі, зазначена в повідомленні про проведення загальних зборів, не може бути пізнішою, ніж за 9 днів до дати проведення зборів;
  • дата обрання кандидатів до складу органів акціонерного товариства – не пізніше, ніж за три дні до дати проведення загальних зборів акціонерів;
  • протокол про підсумки реєстрації може бути підписаний кваліфікованим електронним підписом кожного члена реєстраційної комісії;
  • протокол кумулятивного голосування також може бути підписаний кваліфікованим електронним підписом кожного члена лічильної комісії тощо.

Для зручності користування нормативним документом, ПАРД публікує Тимчасовий порядок у повному обсязі з урахуванням внесених Комісією змін. 

Також просимо вас брати участь в опитуваннях щодо проблемних практичних питань проведення загальних зборів в умовах воєнного стану, з метою їх оперативного висвітлення представникам Комісії.

Поділитись: