Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Результати засідання Ради ПАРД

8 вересня Рада ПАРД обговорила питання щодо запровадження нового пруденційного нормативу для професійних учасників. На погляд Ради, Комісія при запровадженні нормативу ліквідності активів професійного учасника не врахувала специфіку діяльності різних професійних учасників, завищила нормативні значення показника та обмежила перелік фінансових інструментів, які можна використовувати для розрахунку ліквідності активів. За результатами засідання ПАРД надасть відповідні пропозиції до Комісії.

Також присутні обговорили необхідні зміни у Законі 738 стосовно можливості провадження клірингової діяльності центрального контрагента щодо деривативних контрактів операторами регульованих ринків деривативних контрактів та операторами багатосторонніх торгівельних майданчиків деривативних контрактів. Після проведення робочої групи з цього питання відповідні пропозиції будуть направлені зацікавленим сторонам.

Окрім цього, Рада ПАРД прийняла рішення щодо членства в Асоціації:

  • до складу ПАРД включено АТ «БАНК АВАНГАРД»;
  • до 42 членів ПАРД застосовано санкцію у вигляді письмового попередження за порушення внутрішніх документів ПАРД;
  • видано висновок ПАРД щодо можливості припинення провадження ТОВ «К2 ІНВЕСТ» дилерської діяльності.

Також члени Ради затвердили розміри вступного та періодичного членського внеску на 4 квартал 2022, спеціального членського внеску на тех.підтримку програмного забезпечення.

Поділитись: