Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

НКЦПФР розширила підстави зупинки ліцензії під час війни

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) звертає увагу учасників ринків капіталу та організованих товарних ринків на доповнений перелік випадків зупинення дії ліцензії на провадження професійної діяльності.

Регулятор встановив (рішенням № 1056), що під час дії воєнного стану Комісія може зупиняти дію ліцензії на підставі листа ліцензіата з повідомленням про вплив на його діяльність надзвичайних та невідворотних обставин, що обумовлюють неможливість виконання ним вимог до професійної діяльності, встановлених НКЦПФР.

Тобто, якщо професійний учасник повідомив Комісію відповідно до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності про настання форс-мажорних обставин, які призвели до обмежень у діяльності або невідповідності діяльності вимогам, зокрема, Ліцензійних умов, це може бути підставою для зупинення дії ліцензії.

Якщо професійний учасник повідомив Комісію про настання форс-мажорних обставин, без зазначення інформації щодо обмежень у діяльності або невідповідності діяльності вимогам НКЦПФР, це не може бути підставою для зупинення дії ліцензії.
Поділитись: