Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

До уваги ліцензіатів – депозитарних установ!

Відповідно до пункту 7 розділу IV Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на ринках капіталу - депозитарної діяльності (рішення НКЦПФР №114 від 10.02.2022р.) ліцензіат щороку подає до НКЦПФР довідку про схематичне зображення структури власності юридичної особи - ліцензіата, у формі додатку 1 до цих Ліцензійних умов, з доданням схематичного зображення такої структури, до 01 лютого станом на 01 січня поточного року. Така довідка не надається ліцензіатом банком.

Згідно з пунктом 5 рішення НКЦПФР №144, яким затверджені Ліцензійні умови, це рішення набирає чинності з дня його офіційного опублікування, крім абзацу другого пункту 4 глави 1 розділу II, речення другого абзацу третього підпункту 4 пункту 1 розділу III, речення другого підпункту 12 пункту 6 та речення другого пункту 7 розділу IV цих Ліцензійних умов, які набирають чинності з дня набрання чинності порядком, передбаченим абзацом третім частиною сімнадцятою статті 71 Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки».

В абзаці третьому частини 17 ст. 71 Закону мова йде про те, що НБУ та НКЦПФР мають визначити порядок здійснення обміну інформацією, копіями документів та результатами проведення оцінки ділової репутації осіб, ліцензування діяльності яких вони здійснюють.

Враховуючи те, що у відкритому доступі відсутній такий спільний порядок регуляторів, вважаємо за доцільне подавати до Комісії до 01 лютого довідку про схематичне зображення структури власності юридичної особи – ліцензіата та схематичне зображення такої структури, усім ліцензіатам, в тому числі банкам.

ПАРД підготовлено відповідний запит з метою з’ясування чи існує спільний документ НБУ та НКЦПФР щодо здійснення обміну інформацією, копіями документів та результатами проведення оцінки ділової репутації осіб, ліцензування діяльності яких вони здійснюють.
Поділитись: