Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Дія атестатів відповідності КСЗІ продовжена до завершення військового стану

У зв’язку із повномасштабною збройною агресією проти України депозитарні установи позбавлені можливості продовжити терміни дії атестатів відповідності КСЗІ в інформаційно-комунікаційних системах депозитарного обліку.

Зважаючи на численні звернення учасників, ПАРД звернулася до Адміністрації Держспецзв’язку із проханням надати роз’яснення щодо порядку продовження терміну  дії таких атестатів.

Так, у відповідь на висвітлене питання Адміністрацією Держспецзв’язку прийнято рішення продовжити термії дії атестатів відповідності КСЗІ ІКС, термін дії яких закінчується з 24.02.2022 року, до кінця дії воєнного стану в Україні у разі відсутності змін умов функціонування.  Таке рішення прийнято для забезпечення подальшого функціонування критичної інфраструктури України, реєстрів та інших важливих ІКС з урахуванням воєнного стану в Україні, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 року №64/2022.

Разом з цим, додаткову державну експертизу КСЗІ ІКС, термін дії атестатів відповідності на які продовжено, необхідно провести протягом шести місяців після завершення воєнного стану в Україні.

Із запитом та відповіддю можна ознайомитися у розділі сайту Питання-відповіді.


Поділитись: