Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Внесено зміни до Рішення Комісії №1053 «Про впорядкування провадження професійної діяльності на ринках капіталу та організованих товарних ринках у період дії воєнного стану» від 04 серпня 2022р.

28 червня 2023 на сайті Комісії оприлюднено рішення НКЦПФР №718, яким вносяться зміни до рішення №1053 від 04.08.22 «Про впорядкування провадження професійної діяльності на ринках капіталу та організованих товарних ринках у період дії воєнного стану».

Викладено у новій редакції пункт 3 Рішення №1053, яким встановлено заборону професійним учасникам ринків капіталу на період дії воєнного стану встановлення ділових відносин та/або вчинення правочинів з особами, щодо яких встановлені заборони, передбачені Законом України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», та особами, пов’язаними з державою-агресором – Російською Федерацією та/або Республікою Білорусь, та/або здійснення операцій щодо активів таких осіб, та/або здійснення виплат доходів, сум погашення на користь таких осіб. Розширено перелік осіб, щодо яких встановлено обмеження.

Змінами встановлено, що до операцій щодо активів, зазначених у цьому пункті, відноситься здійснення професійним учасником ринків капіталу та організованих товарних ринків або за його участю дій, які призводять до набуття до складу активів зазначених у цьому пункті осіб передбачених законодавством активів, їх відчуження чи обмеження прав на такі активи.

В той же час, доповнено і випадки, за яких обмеження, встановлені п. 3 Рішення №1053, не застосовуються, зокрема: у разі здійснення дій щодо організації та проведення зборів власників облігацій/загальних зборів акціонерного товариства/корпоративного інвестиційного фонду, за умови, що за наслідком здійснення таких дій не буде порушення санкцій, застосованих до відповідних осіб.

Також змінами дозволено депозитарним установам проводити інформаційні операції за розпорядженням осіб, включених до переліку, щодо яких встановлено обмеження.

Поділитись: