Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Зміни до Рішення НКЦПФР №1339 від 11.11.2022 (про моніторинг відповідності осіб займаним посадам)

Комісія оприлюднила зміни до Порядку здійснення НКЦПФР моніторингу відповідності осіб займаним посадам у період дії воєнного стану (Рішення № 851 від 02.08.2023).

Зокрема, змінено п. 9 розділу І Поряду, яким відтепер закріплено необхідність додатково подавати копію протоколу загальних зборів учасників (акціонерів) товариства (рішення одноосібного учасника (акціонера) товариства), який (яке) містить рішення про обрання / призначення особи на посаду / призначення особи виконуючим обов’язки керівника професійного учасника.

Також розділ ІІ Порядку доповнено новим пунктом про те, що Комісія залишає подану відповідно до п. 9 розділу І Прядку інформацію та документи без розгляду, якщо такі подані не в повному обсязі або оформлені з порушенням вимог, установлених Порядком.

У такому випадку Комісія у строк не пізніше ніж п’ять робочих днів з дати їх надходження повідомляє професійного учасника листом (за підписом члена НКЦПФР, який згідно з розподілом обов'язків відповідає за цей напрям роботи) про залишення інформації та документів без розгляду з ґрунтовним поясненням причин залишення інформації та документів без розгляду.

Професійний учасник має не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання ним листа НКЦПФР про залишення інформації та документів без розгляду подати до НКЦПФР доопрацьовану інформацію та документи.

Рішення № 851 від 02.08.2023 набирає чинності 04.08.2023 - з дня, наступного за днем його офіційного опублікування на офіційному вебсайті Комісії.
Поділитись: