Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Внесено зміни до Положення про депозитарну діяльність.

На сайті Комісії з’явилися тексти рішень, якими вносяться зміни до Положення про депозитарну діяльність, а саме Рішення НКЦПФР № 570 від 26.05.2023р.  та Рішення НКЦПФР № 695 від 22.06.2023, яким внесено зміни до рішення 570.

У своїй більшості зміни стосуються узгодження норм Положення із нормами нового Закону України «Про акціонерні товариства».

Додано кілька нових визначень, зокрема, «представник власника цінних паперів на зборах», «реквізити власника цінних паперів, представника власника цінних паперів на зборах власників цінних паперів (реквізити особи)». Змінено визначення «керуючий рахунком у цінних паперах» та» «оператор рахунку».

Новим є виключення можливості подавати до ЦД та депозитарної установи усі офіційні документи російською мовою, а офіційні та неофіційні документи, які були видані чи оформлені на території іноземної держави, складені англійською мовою, не потребують обов’язкового перекладу на українську мову за умови, що внутрішніми документами Центрального депозитарію, депозитарної установи передбачена можливість прийняття таких документів без перекладу на українську мову.

Депозитарним установам потрібно привести свої внутрішні документи у відповідність до цього рішення не пізніше 17 жовтня 2023року.

Поділитись: