Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Результати засідання Ради ПАРД, що відбулось 07 вересня 2023 року

07 вересня 2023 року відбулось засідання Ради ПАРД, на якому було розглянуто наступні питання порядку денного.
1. Оновлена Стратегія розвитку фінансового сектору України.
2. Концепція щодо діяльності інвестиційних фірм.
3. Щодо запровадження навчальних заходів для фахівців професійних учасників.
4. Різне.

За результатом засідання :
1. Прийнято до уваги Стратегію розвитку фінансового сектору України при подальшому плануванні діяльності ПАРД
Доручено апарату ПАРД окреслити коло питань для обговорення з членами НКЦПФР в межах реалізації Стратегії розвитку.

2. Рада ПАРД прийняла рішення направити до НКЦПФР узагальнені пропозиції і зауваження апарату та учасників ПАРД до Проєкту Ліцензійних умов провадження діяльності з торгівлі фінансовими інструментами. 
Також зазначено про доцільність підняти перед НКЦПФР питання щодо роботи над оновленням Вимог (правил) щодо здійснення діяльності з торгівлі цінними паперами (Рішення НКЦПФР №640 від 03.11.2020), а також щодо Вимог до договорів, які укладаються під час провадження такої діяльності (Рішення НКЦПФР № 641 від 03.11.2020).

3. Рада ПАРД підтримала новий напрямок розвитку щодо запровадження навчальних заходів з метою підвищення професійних та практичних знань фахівців, застосування вимог профільного законодавства. Навчання провадитиметься без мети одержання сертифікатів, але буде розглянута можливість фіксації безперервного професійного розвитку фахівців на фондовому ринку та нарахування токенів. Апарату ПАРД доручено розробити перелік тем для започаткування навчання.

4. В межах питання різне Радою ПАРД затверджено розмір періодичних та спеціальних членських внесків на четвертий квартал 2023 року.

5. Також Радою ПАРД перенесено розглядпитання запровадження з 01 жовтня 2023 року показників ліквідності для професійних учасників на наступне засідання Ради ПАРД, що відбудеться 12 вересня 2023 року.

Поділитись: