Мені потрібно знати все про:
Депозитарні установи
Торгівлю цінними паперами

Календар подій

Знову зміни до Рішення НКЦПФР №1339 від 11.11.2022 (про моніторинг відповідності осіб займаним посадам)

Комісією Прийнято Рішення № 982 від 13.09.2023, яким вносяться зміни до Рішення №1339 від 11.11.2022, а саме до Порядку здійснення НКЦПФР моніторингу відповідності осіб займаним посадам у період дії воєнного стану.

Що змінилось:

1)     Моніторингу підлягатиме особа, яка тимчасово виконує його обов’язки сумарно більше 90 днів протягом 12 місяців; 

2)       Збільшено строк до 30 робочих днів для розгляду Структурним підрозділом інформації, поданої професійним учасником відповідно до пункту 9 розділу І цього Порядку;

3)       За наслідком перевірки інформації про особу Комісія може приймати рішення про:

-        відповідність / не відповідність особи певній посаді у певному професійному учаснику або

-         відсутність підстав для прийняття рішення НКЦПФР про відповідність/не відповідність особи певній посаді у певному професійному учаснику у зв’язку з тим, що рішення, за яким фізична особа була призначена на таку посаду, не має юридичної сили (далі – рішення про відсутність підстав).

 

4)     У разі прийняття НКЦПФР рішення про відсутність підстав щодо певної фізичної особи професійний учасник після усунення причин прийняття такого рішення має право повторно подати документи для оцінки відповідності цієї особи відповідній посаді.

 

Рішення було опубліковано на офіційному сайті Комісії 13 вересня 2023 року, а отже набрало законної сили з 14 вересня 2023 року.

Поділитись: